Security & DG-check

Vi hjälper er kontrollera att det gods som transporteras med flyg följer

  • IATA-DGR
  • ICAO-TI
  • Lagen om luftfartsskydd

Security & DG-check

För att skapa en säker och trygg luftfart ställs det idag krav på kontroller av gods som ska flygtransporteras. Kontroller genomförs dels för att förhindra att förbjudna föremål, som kan förorsaka skada genom sabotage eller terrorism, lastas ombord, men också för att säkerställa att det inte medföljer något otillåtet farligt gods i lasterna ombord på våra luftfartyg.

Enligt Lagen om luftfartsskydd så kan flygfrakt säkerställas på olika sätt. För sådan flygfrakt som inte kan hänföras till känd avsändare ställs det krav på säkerhetskontroll innan det lastas ombord på ett luftfartyg.

När det gäller transport av farligt gods så gäller dessutom reglerna enligt ICAO-TI/ IATA-DGR. För sådana sändningar ställs det alltid ett krav på en särskild ”Dangerous Goods Acceptance Check”.

Security check – Cargo

Vi har sedan 2007 varit verksamma med att röntga och säkerhetskontrollera frakt för luftfart. Idag är vi verksamma med säkerhetskontroll av frakt både i Göteborg-Landvetter och Stockholm-Arlanda. Genom vår kunskap inom flygfrakt och farligt gods kan vi erbjuda flygbolag och handlingagenter tillförlitliga och effektiva lösningar för säkerhetskontroll. Vår policy är att vara delaktiga i utveckling av nya metoder och ny teknik, och vi arbetar uteslutande med godkända leverantörer av utrustning. Genom ett samarbete med oss får ni inte bara en tillförlitlig säkerhetskontroll utan också en partner som vill skapa ett mervärde för er verksamhet.

DG-check

DGM har, såväl i Sverige som globalt, lång erfarenhet av att hjälpa flygbolag och fraktagenter med att kontrollera sändningar med farligt gods. Genom kompetent och erfaren personal kan vi garantera tillförlitliga checkar av farligt gods. Vi utför dagligen checkar på våra kontor i Göteborg-Landvetter och Stockholm-Arlanda.
Vi genomför även DG-check på begäran ute hos kund, t ex om ett behov uppstår vid en särskild charter.

Behöver ni stöd med Security & DG-check?

Vi har kompetensen och hjälper er!

Ta del av de senaste produkterna och nyheterna inom farligt gods!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Relaterade produkter

Att packa och märka kollin med farligt gods kräver utbildad och kompetent personal. Bristfälliga förpackningar eller felaktig dokumentation kan leda till allvarliga konsekvenser.

0

Kontakt & support

Vi finns här för att hjälpa dig som kund! Du är varmt välkommen att kontakta oss på valfritt sätt som passar dig bäst.

Har du inget supportavtal?

Säkra tillgång till kompetens och stöd redan idag. Genom att teckna ett supportavtal får du tillgång till vår supportavdelning där du får hjälp  i frågor som rör farligt gods. Vår support är alltid bemannad säkerhetsrådgivare  som svarar på dina frågor både via telefon och mail.

Vad händer sen?
Ditt ärende behandlas direkt och vi kommer att kontakta dig senast följande arbetsdag.

Vi bokar in ett personligt möte med dig om du är intresserad av våra tjänster.

Helt säkert
Vi garanterar att dina kontaktuppgifter inte kommer att lämnas ut till tredje part.

Våra kontor

DGM Sverige är verksamma från fyra olika kontor.

Kontaktuppgifter
Göteborg – Landvetter Kontaktuppgifter & personal
Göteborg – Hisingen Kontaktuppgifter & personal
Stockholm – Arlanda Kontaktuppgifter & personal
Malmö Kontaktuppgifter & personal

DGM Sverige AB
Org.nummer: 556598-2526